Sunday, January 30, 2011

aakif Haikal..doa dari ibu

Posted by sheky at 9:10 PM


seminggu lepas keluar wad..aakif dah blh senyum dan bermain..tp hari ini......=(


Anakku Aakif Haikal ...kuatkan semangat..

by Amira Ayob on Sunday, 30 January 2011 at 22:06



Esok wan dah nak bawa Aakif balik kampung..berubat di sana...tapi hati makin risau..Aakif dah 2 hari demam panas..suhu 39.7 .. xnak menyusu..menangis sepanjang masa...

semalam kami g klinik...Doktor Fatimah risau dengan keadaan Aakif..dia pesan kalau Aakif makin teruk, kami kena terus bawa ke hospital..Menurut beliau, pendarahan Aakif bukan hanya setempat..tapi ada banyak tempat.

Teruk..dan serius katanya..Dia nasihatkan kami buat laporan polis lagi..Hati jadi sakit dengan apa yg berlaku..kenapa ada manusia tergamak cuai menjaga Aakif sampai Aakif terpaksa menderita seperti ini..

Sedihnya..kami semua dah hampir hilang semangat..semua berada di dalam keadaan stress dan xcukup rehat..Wan bersengkang mata menjaga Aakif..Ayah demam panas sebab terlalu stress..kesian semua..Aku cuba untuk menguatkan semangat..cuba untuk berfikir positif..

Mlm tadi demam Aakif makin melarat walaupun dah sumbat dua biji ubat di punggung..kami terus bawa Aakif ke Hospital..dalam perjalanan..Aakif berhenti menangis..dan senyum je..

Aku jadi xsampai hati nk bawa g hospital sebab xsanggup tgk dia kena cucuk..amik darah..masuk ubat...last2 kami batalkan niat kami untuk ke Hospital..

Singgah di rumah nenek...Aakif menangis semula dan muntah..setelah penat pujuk, kami bawa Aakif balik rumah..dan sepanjang malam Aakif menangis ..dan sepanjang malam juga wan(mak) bantu menjaga Aakif..

kesiannya mak..kesiannya semua orang terpaksa penat dan stress menjaga Aakif...dan aku sebagai ibu sedang cuba sedaya upaya mengawal perasaan sedih ini demi Aakif..Tuhan je tau betapa aku xrela berpisah dengan Aakif..tapi terpaksa demi kebaikannya..

Pagi ni masa nk g kerja..Aakif meragam ..nk suruh aku dukung...tapi aku terpaksa tinggalkan dia..demi dia dan masa depan..terpaksa...dan ianya sangat pahit untuk ditelan...

Ya Allah..betapa dugaan demi dugaan melanda kami...mampukah kami menanggungnya...


:: note ni aku copy dr my sis nye fb...berat mata memandang berat lg bahu memikul::


kak mia sgt sygkan adik...slalu je nk cium adik..tp kadang2 ada jgk jelesnye...ehheeh




makcik2... tolong doakan adik mia sihat dan trs ceria ye =) aminnnn...

2 comments:

FIEZA on January 31, 2011 at 12:16 AM said...

semoga semuanye selamat ye. amin .

sheky on January 31, 2011 at 12:23 AM said...

amin amin..x sampai hati dah tgk keadaan dia..nk pulak bila berpunca dr kecuaian kn.. =((

 

ShekySituSanaSini Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei