Thursday, December 23, 2010

majulah sukan untuk negara!

Posted by sheky at 5:56 AM 0 comments





GLORY! GLORY!



Tengok! betapa bersemangat nya dia!

pas blk kelas tadi terus siap2 pegi beratur beli tiket kt stadium bukit jalil..
bila rumah dekat dengan bukit jalil ni dah tentu la kena jadi tukang beli tiket klu x sia2 je kn duk kt ngan kemudahan kan..ape lg..12 keping tiket die borong! huhu..tp x termasuk aku nye..sbb aku x mungkin la nk pergi kn..x mo la sian baby tersesak sesak kt org ramai..lg pun skang kuat ke toilet tuk buang air..jd susah la nnt..(yang sebenar nk bg can kt hubby berjoget2 lagi kt situ..mcm masa Malaysia VS Vietnam tu....ermm ) -nada perli -

ni pic aritu..tgk la betapa cerianya die disamping member bujangnya.. ;p


siap songlap bini die punya water color lg conteng2 muka haha..nasib malaysia menang!
:
:
:
apapun selamat memberi sokongan tuk pasukan Malaysia ye syg..jgn sampai baling botol ngan bakar kerusi plakcklu team kita kalah nnt ye...budi bahasa budaya kita! tiba tiba


dan


dalam hati ada taman...ni lah hobi terbarunya..x makan x minum pun x pe..rela duk main sepanjang hari..lalala..ish ish bini kt sebelah pun blh buat2 x nmpak... ;p

Wednesday, December 22, 2010

Tido tanpa diganggu 'nyamuk'

Posted by sheky at 6:52 AM 3 comments

sebagai mak bonyot aku sememang nya faham masaalah yg dihadapi mak2 bonyot yg lain..antara masaalah terbesar adalah..TIDO..susah kan..nk telentang salah, nk mengiring salah..nk meniarap lagi la bermasaalah..nk plak bg org yg mcm aku ni, bak kata my hubby aku tido mcm ASKAR! AHAHHA..bayangkan betapa aku mementingkan kualiti tidurku..lg pun tidur kan 1 anugerah..cecece ayat cover bg org yg sememangnya suke TIDO!.. ;p
tp skang sudah tidak menjadi 1 masaalah lg selepas hubby merelakan diri men'design satu bantal tuk aku..sebenar nya idea ni dtg selepas kami to
nton movie '
Back UP Plan' . (tp ms tu aku blm lg prggy) ms tu jg kami duk gelak sbb bantal die mmg cute mcm bantal pelok biasa tp besar giler! sama besar ngan J.LO...
so kami pun start la berkongsi idea redesign bantal 'kasih s
ayang' .. maka terhasillah ia..
jeng jeng jeng...

;)


Tengok sampai satu badan penuh dengan kekabu..hihih..aku plak cpt2 lari..konon2 alah ngan kekabu..hohoh padahal malas nnt rimas satu badan..baik kn.. ;)

bantal ni dibuat masa blk kg umah hubby..masa nk buat tu bantal ni mmg kontroversi.. sebab semua pelik n x terfikir dieorg yg kami akan buat bantal sebesar tu..hihi..lg pun hubby buat bentuk 'C' lg la x penah dibuat org kn..bayangkan seguni kekabu habis untuk bantal ni sahaja..nasib la kt kg senang nk dapatkan kekabu..klu x, x dpt gk nk nk hasil kan bantal 'cinta' ni..
:)
ingat nk snap pic ngan bantal ni tp mengenangkan badan ku terlalu 'seksi' potongan nya..so x payah la kot....hihi
dan td aku try la google 'maternity pillow' ni mn la tau kot kot blh jd contoh kn...tup tup keluar sebijik mcm my hubby buat! wah teruja! sbb x sangka rupanya dipasaran luar bantal ni mmg wujud dan sebijik plak tu..bangga! rupanya my hubby ade bakat jg designer.. hehhe
(kembang kempis)

so ni tuk korang..



comel je model ni tido.. ;)

or

haa amik kau! lg besar..yg ni mau 2 guni kekabu ni .. COMEL!
kompem tido lena! ;)

tapi bantal ni bukan sekadar kita je yg blh guna..after baby lahir nnt stil blh pakai..contoh nya nk menyusukan baby..

alololo..


tengok! my nephew rayyan pun suka ;)

dalam kereta pun selesa..
buat alas belakang pinggang pun best jgk semasa dlm kereta nyum nyum..

see so flexible kn??
walau pun modalnya blh tahan..sebab lebih suka beli kain yg berkualiti serta lembut..ditambah harga kekabu yg agak mahal..tp mmg berbaloi baloi.. ;))


so mak mak boyot sekalian apa lagi....try la!
(huh dah mcm iklan da kn..)


mode ;
tido sampai pagi

Friday, December 17, 2010

fuh! berpeluh...

Posted by sheky at 3:11 PM 4 comments

tapat jam 6pm semalam ada Announcement dekat front page unikl website..Fuh! lemah gemalai melihatnya..almaklum la..sem lepas sememangnya sgt menduga aku sebagai student isteri dan dot dot dot..hehe..mana tak nya..awal bulan puasa lepas aku disah kan +ve pregnant 5 week! mula2 mode happy gile! rs nk lompat lompat lompat keliling ampang! hahahha..begitu la perasaannya... ;).. tp sedih nya kegembiraannya x lama...esokkan paginya aku da start da symptom2 org prgnt! oke mual2 muntah2 x sedap badan...adoooiii lemah gemalai..tgk makanan semua x lalu..bau perfume pun aku nk muntah!!! haaa bayangkan...aku yg ade hampir 10 jenis perfume + hubbynye 4 jenis terus distore kan sampai keharini..hihi (byk songeh btl kan..) ingat kan just morning sick biasa2..tp aku...emm..bukan lg morning! afternoon...evening...sleeping...walking... segala yg ing ing la..kesimpulannya setiap masa...ms tu klu org tgk muka aku..mesti korang rs nk lempang lempang! kompem!hahha.. drama tu x habis disitu, sampai lah aku di tahan wad 2 kali! tragis kan? sampai la muntah darah bagai..darahnya bukan sikit2..skali kluar seketul..sampai hubby pun terbeliak mata tgk darah...huhu(slama ni dia x caya aku muntah darah,die ingat sket2.... ;p) masuk bulan ke-3, x elok2 jgk...ms tu aku mmg dah putus harapan...aku kn fulltime student..bayangkan hampir 3 bulan aku langsung x g klas!!! ada jugak la aku try kuatkan diri tuk attend klas..x yah jauh, kt parking je aku blh muntah2! hahah....ade la jauh sket..sempat jalan kt depan gate je..haaa muntah lg....bayang kan mcm mn la aku nk g klas..badan plak makin lama makin susut..skali skala ada la pergi jumpa lecturer tuk mintak simpati, mn la tau kut kut aku blh dpt sedikit keistimewaan kan...hasilnya..hampeh...jwb slh seorg lect lelaki ' alaa biasala tu awal2 je tu..bini sy dulu pun prgnt gak ms study..ok je...skang dah 4 org anak je ok je..blh je g kerja..' mak aiii! berbau lagak sungguh ayat 2..aku trs menjawab 'ye la sir, tp org lain2 kan..'dlm hati (kau ape tau kau laki...tgk rasa skaliiii) sbr2..hihih...aku trs pasrah...sampai la aku bertekad nk behenti study..KOMPEM!hehehe.. hubby ngan family puas la duk pujuk supaya jgn benti..tp aku tetap x mo dengar..bukan x mau extend dulu,tp dah lambat..dah tengah2 sem, mn blh extend if aku biarkan cm tu je, result aku kompem jahanam!hahah..hancur lebur..sbb aku mmg mementingkan result..bukan apa, klu nk sambung master nnt senang sket..lgpun kalau ade repeat2 ni susah la..x de mode nk blaja..ntah bila la nk abis nya kan...cukup 3 bulan 2 minggu, tiba tiba aku bangun tido aku rs x seperti semalam! wah! x rs mual n nk muntah pun.. tiba2 aku rs bersemangat! tp ms tu tinggal lg 1 minggu setengah je a.k.a 9 hari je nk final! FINAL! waaaaa mcm mn ni?1 apa pun aku x settle lg..pending studio project, quiz, test, assignment,presentation n bla bla bla..nk nangis pun ada..tp dengan semangat yg hubby dan family aku try jg la tuk habiskan..then pg tu la bermula lg drama2 aku..aku pergi jumpa setiap lecturer aku yg semuanya lelaki...tujuaannya tuk meminta simpati..hihih..semuanya bg peluang kt aku..tuk siapkan SEMUA! dlm ms 9 hari! huh! what a tough week! dlm bg can tu la aku kena siapkan semua tanpa terkecuali kerja..hampeh ingat bg can blh la ringan2 sket..x de maknanya..dan bermula la episode aku kerah tenaga hubby suh wat kan semua project n assignment aku...nasib la die pun budak engineering..so x de masaalah la kan..tp yg sketches tu terpaksa la aku yg wat sbb hubby mmg x mau pandai drawing katanya 'if abg pandai mmg semua kerja b abg yg kena buat,x nk la..' haaa..mmg pandai..huhu..tp yg paling best lecturer electric aku! baik sgt2..n sgt memahami..walaupun aku kena wt semua quiz n test yg tertinggal, tp x kesah sbb yg last skali die tinggalkan jawapan kt meja die tuk aku! hahahah yabeda beduuuuu...walaupun hanya 1 paper yg die tlg..tp paper tu mmg aku x tau langsung! ye la aku x g klas mn nk tau kn...blur..+ plak lect tu hensem mcm artis korea! waaa syioookkk!dlm hati aku 'minta2 la anak aku ni kenan muka die ..hihihi..jgn marah ye bang..' tp siyes! mmg hensem hahahha! dan..after final and submit all my pending work, cuti cuti time!!! tp hati ni berdebar2 gak ngan result aku ms tu pikir janji nk lepas je..x pikir dah markah apa bagai..maklum la arg habiskan 1 semester 4 bulan kan..aku habiskan lam ms 9 hari...haaa kuat kn! demi masa depan mu syg( ckp kt baby tiba tiba..)hihih

result time..

pagi pas solat subuh aku trs berlari ..hihi..trs cr laptop..dup dap dup dap..oke...www.unikl online.edu.com ...ok laju..die suh sign in...ok laju..my info..ok laju...my res
ult.. ok dengan pantas terpampar! fuuuuhhh lega! walaupun x de l
a mcm sebelumnya..tp aku sgt berpuas hati..pass semua dengan gred yg tidak mengecewakan.


ALhamdulillah...dengan izin ALLAH aku
berjaya habiskan sem aku walaupun penuh dengan drama.. ;)

mode ; LEGA!

sombongnya dia....

Posted by sheky at 6:45 AM 0 comments

geram mmg geram...

ceritanya bermula disini..

smlm aku ngan family my auntie pergi la mkn di restaurant Dulang kt kg baru..tuk lunch. at first,ok la kn..mcm biasa parking kt situ sememangnya limited ..so tepi kedai pun jadi la..
nk dijadikan cerita, tgh syiook mkn2..dtg la akak ni duk tanya ..'kereta merah ni korang punya ke?' nada baik..'eh x kak, bukan'... pastu akak tu pun gigih cr owner kete merah 'proton savvy' je..at last die pun dpt la owner tu..'dik kete adik yg merah tu kan..akak x lepas kluar la..blh adik alih sket..sori eh..'nada baik gile...'(kami disebelah meja pasang telinga)hihih.... pastu yg nk marahnya..si owner tu blh wat muka bengang dan sombongnya lagak..bls 'tunggu la nk abiskan rokok dulu! ' tu satu..pastu akak tu pun blah trs tunggu kt kete..nk tau punya la lama akak tu tunggu si mamat owner tu leh wt bodo je sambil isap rokok! lama lak tu...eee sombongnya!!! da la blok kete org lg nk sombong kn...sbr je la..pastu wt muka ketat disamping awek die..ish ish..yg paling sedih org melayu islam lak tu...tp kami percaya its KARMA! u did once n u'll get twice!!! huh..

moral of da story,
sombong2 baik duk lam hutan.. ;p

Friday, December 10, 2010

BerfikirSejenak...

Posted by sheky at 1:05 AM 0 comments

dear blog..

tiba2 rasa takut plak memikirkan perancangan masa depan...nk plak taun depan kami akan ber-3..sumpah! mmg suspen memikirkan mcm2..antaranya;
-ekonomi
-mental
-fizikal
-agama

uishh..mampukah???

oke dr segi ekonomi, mmg setiap org akan cakap setiap anak akan ada rezekinya nnt kn..tp klu x usaha x mungkin rezeki dtg tergolek-golek mcm tenggiling kan..hihih..x de maknanye..dulu ms kami still ber-2 mmg gamble x de duit pun blh gelak2 lg..tp skang..takuuutt..ye la klu blh nk bg yg terbaik tuk anak kn..maklum la nk dpt anak bukan senang..2 taun woo kena tunggu...;p...klu blh, dr diapers hingga la ke stroller semua nk yg terbaik..tp mampukan?? adoiii..ye la aku ngan hubby 2-2 study, aku lg 2 taun(klu x sangkut laa huhu) hubby bulan 3 taun depan..hope die dpt keje yg diidamkan..kadang2 terfikir jgk nk wt part timer,tp ade ke org nk amik mak boyot mcm aku ni eh??hihi..nk wt bisnes..ermm...yg ada pun terkontang kanting..huhuh..tp akan ku usahakan demi sicomel dlm perut ku ini...insyallah mudah mudahan Allah permudahkan..amin..

mental plak..ermm..yg ni pun risau jg ni..almaklum la memandangkan aku ni student..full time lak 2..huiiihh..x dpt bayang rasanya..mana nk fikir anak suami study..waaa..runsing..dah la course aku ni pesennya dr awal sem hingga last sem busy memangjang dengan projectnya..nk plak coming sem ni dah start FYP..stress2..berkemungkinan besar sicomel ni tinggal kt kg dengan wan...waa mampukah nk berpisah nnt..sob sob..

agama plak..ini lg merisau kan..maklum la ilmu didada belum ckp..takut sicomel x dpt bimbingan yg sempurna..tp sebagai hambanya kita kena lah berusaha menuntut ilmu agama supaya dpt bg bekalan dunia dan akhirat..amin amin..to my hubby...tlg la bimbimg isteri dan anak mu sebaiknya..kami percayakan kamu..sbb nk msk syurga masa2.. ;) aminn...

note: walaupun byk yg diusahakan tp tetap jg tidak berjaya seperti yg diimpikan..tp aku tetap bersyukur kerana disebalik kekecewaan duniawi Allah berikan 'sesuatu' yg tidak ternilai...kerana kita mesti percaya serta redha atas segala dugaan dan hikmahnya..jgn mudah berputus asa..kerana aku percaya rezeki disertakan dengan keberkatan lebih bermakna...
senang luar senang dalam..

mode redha'

=)

yg benar
mak boyot yang kekenyangan...

Tuesday, December 7, 2010

KenyangPerutSukaHati..lalla

Posted by sheky at 7:00 PM 2 comments
ingat nk tunjuk perut,,tp malangnya x nmpak sgt almaklum la badan besar ni mmg susah nk nmpak perut comel..pasrah..hehhe
:
:
inilah bukti yang kami mmg KUAT MAKAN! huh

g ikea semata-mata tuk mkn meatball n kek daim..(ini blh diketegori mengidam ke eh?)..hihih...
marvelous!!nyum nyum..
-abaikan muka bulat ku oke-
;p


esoknya...
:
:


-tq imah blanja mkn sampai mengantuk..hehe..p/s; rindunya nk lepak2 ngan kamuuu..





Saturday, December 4, 2010

..CintaHatiKu..

Posted by sheky at 10:29 PM 0 comments

ehem ehem..inilah die cinta hati saya..;)
05-12-2010 -
Today is your day,
May you have all the joy your heart can hold
All the smiles a day can bring
All the blessings a life can unfold
And because I appreciate u to much
Wishing u a Happy Birthday and Luv u till end.. luv


aku dan dirimu


pinggangku tidak ramping
tp..pinggangmu sungguh ramping..

aku putih gebu (hahha perasan)
tapi dirimu sweet2 black

aku memang tidak cermat
tp dirimu...sgt teliti ermm

aku suka masak
tp dirimu..susahnya nk rasa masakan kamu..

aku suka makan
tp dirimu mcm tak ada nafsu je...

aku malas mengemas
tp dirimu sgt rajin..

aku sedikit sensetip
tp dirimu blh buat2 x de perasaan je..

aku berjiwa seni
tp dirimu suka enjin
..

tapi apa yang kami tahu..

aku isteri mu
dah dirimu suamiku..

aku sayang kamu
dan dirimu sayang aku..

kita akan saling melengkapi


You must not forget
That I love YOU - always-
mode jiwang hihi

p/s; sedang merancang untuk celebrate..times running out...idea idea! to be continue....
 

ShekySituSanaSini Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei