Wednesday, December 22, 2010

Tido tanpa diganggu 'nyamuk'

Posted by sheky at 6:52 AM

sebagai mak bonyot aku sememang nya faham masaalah yg dihadapi mak2 bonyot yg lain..antara masaalah terbesar adalah..TIDO..susah kan..nk telentang salah, nk mengiring salah..nk meniarap lagi la bermasaalah..nk plak bg org yg mcm aku ni, bak kata my hubby aku tido mcm ASKAR! AHAHHA..bayangkan betapa aku mementingkan kualiti tidurku..lg pun tidur kan 1 anugerah..cecece ayat cover bg org yg sememangnya suke TIDO!.. ;p
tp skang sudah tidak menjadi 1 masaalah lg selepas hubby merelakan diri men'design satu bantal tuk aku..sebenar nya idea ni dtg selepas kami to
nton movie '
Back UP Plan' . (tp ms tu aku blm lg prggy) ms tu jg kami duk gelak sbb bantal die mmg cute mcm bantal pelok biasa tp besar giler! sama besar ngan J.LO...
so kami pun start la berkongsi idea redesign bantal 'kasih s
ayang' .. maka terhasillah ia..
jeng jeng jeng...

;)


Tengok sampai satu badan penuh dengan kekabu..hihih..aku plak cpt2 lari..konon2 alah ngan kekabu..hohoh padahal malas nnt rimas satu badan..baik kn.. ;)

bantal ni dibuat masa blk kg umah hubby..masa nk buat tu bantal ni mmg kontroversi.. sebab semua pelik n x terfikir dieorg yg kami akan buat bantal sebesar tu..hihi..lg pun hubby buat bentuk 'C' lg la x penah dibuat org kn..bayangkan seguni kekabu habis untuk bantal ni sahaja..nasib la kt kg senang nk dapatkan kekabu..klu x, x dpt gk nk nk hasil kan bantal 'cinta' ni..
:)
ingat nk snap pic ngan bantal ni tp mengenangkan badan ku terlalu 'seksi' potongan nya..so x payah la kot....hihi
dan td aku try la google 'maternity pillow' ni mn la tau kot kot blh jd contoh kn...tup tup keluar sebijik mcm my hubby buat! wah teruja! sbb x sangka rupanya dipasaran luar bantal ni mmg wujud dan sebijik plak tu..bangga! rupanya my hubby ade bakat jg designer.. hehhe
(kembang kempis)

so ni tuk korang..



comel je model ni tido.. ;)

or

haa amik kau! lg besar..yg ni mau 2 guni kekabu ni .. COMEL!
kompem tido lena! ;)

tapi bantal ni bukan sekadar kita je yg blh guna..after baby lahir nnt stil blh pakai..contoh nya nk menyusukan baby..

alololo..


tengok! my nephew rayyan pun suka ;)

dalam kereta pun selesa..
buat alas belakang pinggang pun best jgk semasa dlm kereta nyum nyum..

see so flexible kn??
walau pun modalnya blh tahan..sebab lebih suka beli kain yg berkualiti serta lembut..ditambah harga kekabu yg agak mahal..tp mmg berbaloi baloi.. ;))


so mak mak boyot sekalian apa lagi....try la!
(huh dah mcm iklan da kn..)


mode ;
tido sampai pagi

3 comments:

nadiah on December 22, 2010 at 5:02 PM said...

wah jeles. sy dh tgk bantal tu kt internet, mmg best model tu tido kan. dan pastinyaa awak pon tido best lah skrg kan. aiyok! tak aci, nak paksa nz buat bntal jgk kt sy lah. hahaha

sheky on December 22, 2010 at 6:42 PM said...

ahha paksa jgn x paksa! klu die x nk buat, buat2 merajuk..mesti berkesan..hihih...lg pun klu nk beli mahal sgt kn..ade yg kt mothercare tu kecik je dah nk dekat 200..huhuhu..lama lg kita ni, lg 4 bulan kn..so ambil tindakan skang! hahahha (ayat menghasut) ;)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ on January 1, 2011 at 10:05 PM said...

jom pi amik skaraaaannggg
...


http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/01/bloglist-istimewa-untuk-blogger-baruu.html

 

ShekySituSanaSini Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei