Friday, December 17, 2010

fuh! berpeluh...

Posted by sheky at 3:11 PM

tapat jam 6pm semalam ada Announcement dekat front page unikl website..Fuh! lemah gemalai melihatnya..almaklum la..sem lepas sememangnya sgt menduga aku sebagai student isteri dan dot dot dot..hehe..mana tak nya..awal bulan puasa lepas aku disah kan +ve pregnant 5 week! mula2 mode happy gile! rs nk lompat lompat lompat keliling ampang! hahahha..begitu la perasaannya... ;).. tp sedih nya kegembiraannya x lama...esokkan paginya aku da start da symptom2 org prgnt! oke mual2 muntah2 x sedap badan...adoooiii lemah gemalai..tgk makanan semua x lalu..bau perfume pun aku nk muntah!!! haaa bayangkan...aku yg ade hampir 10 jenis perfume + hubbynye 4 jenis terus distore kan sampai keharini..hihi (byk songeh btl kan..) ingat kan just morning sick biasa2..tp aku...emm..bukan lg morning! afternoon...evening...sleeping...walking... segala yg ing ing la..kesimpulannya setiap masa...ms tu klu org tgk muka aku..mesti korang rs nk lempang lempang! kompem!hahha.. drama tu x habis disitu, sampai lah aku di tahan wad 2 kali! tragis kan? sampai la muntah darah bagai..darahnya bukan sikit2..skali kluar seketul..sampai hubby pun terbeliak mata tgk darah...huhu(slama ni dia x caya aku muntah darah,die ingat sket2.... ;p) masuk bulan ke-3, x elok2 jgk...ms tu aku mmg dah putus harapan...aku kn fulltime student..bayangkan hampir 3 bulan aku langsung x g klas!!! ada jugak la aku try kuatkan diri tuk attend klas..x yah jauh, kt parking je aku blh muntah2! hahah....ade la jauh sket..sempat jalan kt depan gate je..haaa muntah lg....bayang kan mcm mn la aku nk g klas..badan plak makin lama makin susut..skali skala ada la pergi jumpa lecturer tuk mintak simpati, mn la tau kut kut aku blh dpt sedikit keistimewaan kan...hasilnya..hampeh...jwb slh seorg lect lelaki ' alaa biasala tu awal2 je tu..bini sy dulu pun prgnt gak ms study..ok je...skang dah 4 org anak je ok je..blh je g kerja..' mak aiii! berbau lagak sungguh ayat 2..aku trs menjawab 'ye la sir, tp org lain2 kan..'dlm hati (kau ape tau kau laki...tgk rasa skaliiii) sbr2..hihih...aku trs pasrah...sampai la aku bertekad nk behenti study..KOMPEM!hehehe.. hubby ngan family puas la duk pujuk supaya jgn benti..tp aku tetap x mo dengar..bukan x mau extend dulu,tp dah lambat..dah tengah2 sem, mn blh extend if aku biarkan cm tu je, result aku kompem jahanam!hahah..hancur lebur..sbb aku mmg mementingkan result..bukan apa, klu nk sambung master nnt senang sket..lgpun kalau ade repeat2 ni susah la..x de mode nk blaja..ntah bila la nk abis nya kan...cukup 3 bulan 2 minggu, tiba tiba aku bangun tido aku rs x seperti semalam! wah! x rs mual n nk muntah pun.. tiba2 aku rs bersemangat! tp ms tu tinggal lg 1 minggu setengah je a.k.a 9 hari je nk final! FINAL! waaaaa mcm mn ni?1 apa pun aku x settle lg..pending studio project, quiz, test, assignment,presentation n bla bla bla..nk nangis pun ada..tp dengan semangat yg hubby dan family aku try jg la tuk habiskan..then pg tu la bermula lg drama2 aku..aku pergi jumpa setiap lecturer aku yg semuanya lelaki...tujuaannya tuk meminta simpati..hihih..semuanya bg peluang kt aku..tuk siapkan SEMUA! dlm ms 9 hari! huh! what a tough week! dlm bg can tu la aku kena siapkan semua tanpa terkecuali kerja..hampeh ingat bg can blh la ringan2 sket..x de maknanya..dan bermula la episode aku kerah tenaga hubby suh wat kan semua project n assignment aku...nasib la die pun budak engineering..so x de masaalah la kan..tp yg sketches tu terpaksa la aku yg wat sbb hubby mmg x mau pandai drawing katanya 'if abg pandai mmg semua kerja b abg yg kena buat,x nk la..' haaa..mmg pandai..huhu..tp yg paling best lecturer electric aku! baik sgt2..n sgt memahami..walaupun aku kena wt semua quiz n test yg tertinggal, tp x kesah sbb yg last skali die tinggalkan jawapan kt meja die tuk aku! hahahah yabeda beduuuuu...walaupun hanya 1 paper yg die tlg..tp paper tu mmg aku x tau langsung! ye la aku x g klas mn nk tau kn...blur..+ plak lect tu hensem mcm artis korea! waaa syioookkk!dlm hati aku 'minta2 la anak aku ni kenan muka die ..hihihi..jgn marah ye bang..' tp siyes! mmg hensem hahahha! dan..after final and submit all my pending work, cuti cuti time!!! tp hati ni berdebar2 gak ngan result aku ms tu pikir janji nk lepas je..x pikir dah markah apa bagai..maklum la arg habiskan 1 semester 4 bulan kan..aku habiskan lam ms 9 hari...haaa kuat kn! demi masa depan mu syg( ckp kt baby tiba tiba..)hihih

result time..

pagi pas solat subuh aku trs berlari ..hihi..trs cr laptop..dup dap dup dap..oke...www.unikl online.edu.com ...ok laju..die suh sign in...ok laju..my info..ok laju...my res
ult.. ok dengan pantas terpampar! fuuuuhhh lega! walaupun x de l
a mcm sebelumnya..tp aku sgt berpuas hati..pass semua dengan gred yg tidak mengecewakan.


ALhamdulillah...dengan izin ALLAH aku
berjaya habiskan sem aku walaupun penuh dengan drama.. ;)

mode ; LEGA!

4 comments:

nadiah on December 17, 2010 at 5:14 PM said...

wah mummy sheky. tahniah tahniah. berbaloi jgk la pngorbanan 9 hri awak kerah zarul tu..hehe.

psst : InsyaAllah, bby kenan lecturer ala-ala korea tu. HAHA.

sheky on December 18, 2010 at 3:42 PM said...

hahaha yg kenan tu x tahan..tp...amin amin amin ya rabbalalamin...AHHAHAH..hensem woooooo....

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ on December 22, 2010 at 6:03 PM said...

waH..BEShnyer baNTAL tuh..kaLO TIDo meniaRAp atas tu leH GAk kaNNN?? SBB Sy tidO MENIaraP LOL...NAk kena WEIng buaT SAtu nih...hahahaa...

sheky on December 22, 2010 at 9:16 PM said...

wah tido meniarap...seramnye dgr..hihih tp tu posisi sy gk sebelum boyot ni..best kan! tp klu nk lg selesa wt tilam ngan katil yg tengah2 tu berlubang muat2 perut! hahha..(just kidding ;p) weing kn designer..ape lg kerah kepala die wat 1..hihih kompem kluar nnt anak weing kn!

 

ShekySituSanaSini Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei