Friday, December 10, 2010

BerfikirSejenak...

Posted by sheky at 1:05 AM

dear blog..

tiba2 rasa takut plak memikirkan perancangan masa depan...nk plak taun depan kami akan ber-3..sumpah! mmg suspen memikirkan mcm2..antaranya;
-ekonomi
-mental
-fizikal
-agama

uishh..mampukah???

oke dr segi ekonomi, mmg setiap org akan cakap setiap anak akan ada rezekinya nnt kn..tp klu x usaha x mungkin rezeki dtg tergolek-golek mcm tenggiling kan..hihih..x de maknanye..dulu ms kami still ber-2 mmg gamble x de duit pun blh gelak2 lg..tp skang..takuuutt..ye la klu blh nk bg yg terbaik tuk anak kn..maklum la nk dpt anak bukan senang..2 taun woo kena tunggu...;p...klu blh, dr diapers hingga la ke stroller semua nk yg terbaik..tp mampukan?? adoiii..ye la aku ngan hubby 2-2 study, aku lg 2 taun(klu x sangkut laa huhu) hubby bulan 3 taun depan..hope die dpt keje yg diidamkan..kadang2 terfikir jgk nk wt part timer,tp ade ke org nk amik mak boyot mcm aku ni eh??hihi..nk wt bisnes..ermm...yg ada pun terkontang kanting..huhuh..tp akan ku usahakan demi sicomel dlm perut ku ini...insyallah mudah mudahan Allah permudahkan..amin..

mental plak..ermm..yg ni pun risau jg ni..almaklum la memandangkan aku ni student..full time lak 2..huiiihh..x dpt bayang rasanya..mana nk fikir anak suami study..waaa..runsing..dah la course aku ni pesennya dr awal sem hingga last sem busy memangjang dengan projectnya..nk plak coming sem ni dah start FYP..stress2..berkemungkinan besar sicomel ni tinggal kt kg dengan wan...waa mampukah nk berpisah nnt..sob sob..

agama plak..ini lg merisau kan..maklum la ilmu didada belum ckp..takut sicomel x dpt bimbingan yg sempurna..tp sebagai hambanya kita kena lah berusaha menuntut ilmu agama supaya dpt bg bekalan dunia dan akhirat..amin amin..to my hubby...tlg la bimbimg isteri dan anak mu sebaiknya..kami percayakan kamu..sbb nk msk syurga masa2.. ;) aminn...

note: walaupun byk yg diusahakan tp tetap jg tidak berjaya seperti yg diimpikan..tp aku tetap bersyukur kerana disebalik kekecewaan duniawi Allah berikan 'sesuatu' yg tidak ternilai...kerana kita mesti percaya serta redha atas segala dugaan dan hikmahnya..jgn mudah berputus asa..kerana aku percaya rezeki disertakan dengan keberkatan lebih bermakna...
senang luar senang dalam..

mode redha'

=)

yg benar
mak boyot yang kekenyangan...

0 comments:

 

ShekySituSanaSini Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei